Babeczki z budyniem
Krok 1
Prace należy rozpocząć od przygotowania kremu budyniowego. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia (nie do lodówki).
Krok 2
Wyjąć masło z lodówki i poczekać aż zmięknie, a następnie przełożyć je do wysokiej miski i ubić mikserem na najwyższych obrotach, aż zrobi się puszyste. Łyżka po łyżce dodawać ostygnięty budyń do masła i miksować do całkowitego połączeni składników. Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
Do wysokiego naczynia wbić jajko i wlać płynne składniki. Całość dokładnie wymieszać. Do masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy. Połączyć składniki za pomocą łyżki, tak żeby powstała jednolita masa.
Krok 4
Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
Do papilotek nakładać na zmianę po łyżce ciasta i budyniu (tak, aby u góry było ciasto). Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C.
Krok 6
Upieczone babeczki udekorować kremem budyniowym, a następnie dorobić im królicze uszy. Wystarczy włożyć w każdą dwa małe okrągłe ciasteczka i narysować środek uszu jadalnym pisakiem.