wydrukuj przepis
Lista składników

2 avocado hass
3 limonki
pęczek świeżej kolendry
1 kg pomidorów malinowych
3 małe szalotki
dojrzałe mango
1 papryczka chilli

3 salsy meksykańskie do chipsów: Guacamole, Pico de Gallo, Salsa z mango

Wykonanie

1. Kolendrę umyć i drobno posiekać, wycisnąć sok z 3 limonek, szalotki pokroić w drobną kostkę.
2. Sok z limonek i szalotki podzielić po równo do 3 miseczek.
3. Kolendrę posiekać i dodać po jednej łyżce do każdej miski.
4. Pomidory pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane chilli i dodać do piwerwszej miski, dobrze wymieszać.
5. Do drugiej miski dodać obrane avokado i rozgnieść widelcem na drobne pure, wymieszać i solą, pieprzem i posiekanym chilli wedle upodobania.
6. Do trzeciej miski dodać posiekane w drobną kostkę mango, doprawić solą i pieprzem. Podawać z nachosami!